سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تایپکده

تا حالا فکر کردید که چرا حروف روی دکمه های صفحه کلید به صورت الفبایی شون نیستند و به قولی به صورت QWERTY هستن ؟

این طرز قرار گیری حروف توسط فردی به اسم کریستوفر شولز (Christopher Sholes) ابداع شد . کریستوفر شولز که به عنوان پدر ماشین تحریر شناخته می شود فردی است که اولین ماشین تایپ مدرن را اختراع کرد. اولین ماشین تایپ بر اساس حروف الفبا ساخته شده بود و هنگامی که یه دکمه فشرده می شد، توسط یه میله ی آهنی به جوهر آغشته و اثری بر روی کاغذ ایجاد می شد. ولی اگر تایپیست با سرعت زیاد تایپ می کرد بعضی مواقع این میله های آهنی به هم گیر می کردند و باعث از کار افتادن دستگاه تایپ می شد. برای همین شولز برای اینکه بتواند از درگیر شدن این میله ها با هم جلوگیری کند و در واقع بتواند تأخیری در کار تایپیست برای پیدا کردن حروف ایجاد کند ، 6 سال وقت گذاشت تا بتواند بهینه ترین حالت چینش حروف را برای جلوگیری از گیر کردن میله های رابط در سال 1878 پیدا کند . سپس همین سیستم QWERTY وارد کامپیوترهای معمولی شد، چون احتمالاً هزینه ی آموزش مجدد تایپیست ها زیاد می شد و مردم عادی نیز به این چینش عادت کرده بودند . البته QWERTY تنها سیستم موجود برای چینش صفحه کلید نیست. سیستم های دیگری نظیر Dvorak و Colemak هم وجود دارد .

keyboard layout


سیستم Dvorak در سال 1936 توسط فردی به همین اسم طراحی شد. هدف وی از طراحی افزایش سرعت تایپ با نزدیک هم آوردن حروفی بود که بیشترین کاربرد را در زبان انگلیسی داشتند . به طوری که حدود 70 درصد متن تایپی توسط ردیف وسطی انجام می شود . در نتیجه انگشتان مسافت کمتری را طی می کنند و این باعث افزایش سرعت تایپ می شود . اگر علاقه دارید که این سیستم تایپ را امتحان کنید می توانید با رفتن به قسمت تنظیمات زبان و  Layout، چینش Dvorak را اضافه کنید و همچنین از این آموزش برای حرفه ای شدن استفاده کنید .

سیستم Colemak هم با مبنا قرار دادن سیستم QWERTY و تعویض تعدادی از حروف سعی در کارآمدتر کردن تایپ با افزایش حروف اصلی در خط وسط داشت . ضمناً می دانید بزرگترین کلمه ای که می شود تنها با استفاده از حروف یک ردیف صفحه کلید نوشت کلمه Type Writer  یا همان ماشین تحریر است !

 


ارسال شده در توسط گروه تایپ و دیزاین